חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/03/24 04:24 כח באדר א'

שאלה

שלום הרב היום הייתי בסופר ועשינו קנייה גדולה, תכננתי לקנות ממתקים לארגון שעבדתי בו של יחדים בסיכון בשביל פורים. עשינו את הקנייה עם סורק כך שהפריטים לא עברו אצל קופאית, הכנסתי לעגלה סל עם ממתקים שאותו תתכננתי לסרוק בסוף הקנייה כדי לדעת כמה הוא יוצא ולשלם בנפרד. שכחתי לסרוק אותו ורק באוטו שהכנסנו את הדברים שמתי לב לכך.

התביישתי לחזור לסופר ולהגיד להם את זה, אז תרמתי את סכום הכסף שלדעתי הסל ממתקים עלה ליד שרה.

האם זה תקין ?

תשובה

שלום לך,

כמובן שזה לא מועיל. עליך לשלם לסופר ושום תרומה שבעולם לא תחזיר להם את הכסף אותו את חייבת.

בושה - אינה סיבה שלא להחזיר את הגניבה. מעיקר הדין את צריכה, בנוסף על התשלום, גם לבקש את סליחתם.

במקרה שלך הדבר פשוט יותר - בקניה הבאה תעבירי בסורק שקית ממתקים כזו ואז תחזירי אותה למדף.

בהצלחה

דוד לוי