צפייה בסרטים שאולי לא צנועים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/24 17:44 טז באייר התשפד

שאלה

האם מותר לי לראות סדקת מתח בטלוויזיה בה הנשים חלק מהזמן לובשות בגדים כמו גופיות וכו' (אין משהו יותר גרוע מגופיות)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הבעיה אינה רק צורת הלבוש של שחקניות בסדרה אלא ההשפעה הרוחנית שסדרות כאלה משפיעות עליך.

גם אם כל השחקנים לבושים בדיוק לפי דרישות הצניעות הנושאים של הסדרה משפיעים מאוד על הנשמה שלך:

איך להתחיל עם בנים \ בנות...

מי חבר\חברה של מי...

מי הכי יפה? מי הכי מושך?

גם אם הנושאים לא קשורים לתאווה הם עלולים להשפיע לרעה:

נושאים של קנאה, גאווה וכבוד: מי הכי חכם \ יפה \ עשיר \ מוצלח - רגשות ומחשבות בתחום זה לא מוסיפות שום ברכה לאדם.

הבעיה מתחילה כבר בהקדשת זמן לסדרות. צפייה במסך, אפילו בסרטים תורניים, הופכת אותך ל'בטטה'. אתה פסיבי לחלוטין, כל תשומת הלב שלך מרוכזת במה שאחרים עושים.

בכל גיל, וודאי בגיל צעיר אדם צריך להתפתח - לצמוח - לפרוח, לשם כך צריך לפעול ולעשות: בבית הספר, בתנועת נוער, בחוגים, בהתנדבות - כל פעילות כזאת עדיפה פי אלף מבזבוז זמן מול מסך.