שלום בית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 21:43 א באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה בפעם ה2 , בנישואי הקודמים לא הילדים והיום ברוך שם יש אחת ועוד אחת בדרך. בעלי מצא כי לגרוש שלי נולד ילד ושאל אותי האם אני יודעת על כך, עניתי שלא , אף על פי שידעתי שכן. אני עניתי שלא מתוך כך שחשבתי ומרצון לשמור על כבודו וכי אינני מעוניינת שהוא יהיה שיח בביתנו. בעלי הבין שאינני דוברת אמת ולאחר שהתוודתי כעס מאוד על כך שכששאל אמרתי שלא. אני מבינה את כעסו אך חשבתי לעצמי שאם אגיד שכן זה יעלה אצלו תהיות מדוע אני יודעת על כך וכו.

אני מרגישה לעיתים שאינני דוברת אמת בפניו בדברים קטנים מהצרון לשמור על שלום בית ולהיות אמשה טובה עבורו ניסיתי להסביר לו זאת אך הוא עדיין כועס ופגוע.

אשמח לדעת מה עליי לעשות והאם זה דבר שקר.

תשובה

שלום לך,

עשית את הדבר הנכון. עדיף היה לומר לבעלך שאינך רוצה לענות. כל אזכרת שמו של הגרוש בבית שלכם, מזיקה לכם.

אמנם יתכן שבמקרה הזה היתה משמעות לענין כדי להבין מדוע לא היו לכם ילדים בנישואין הראשונים, ואם ניתן היה לחשוב שבגללו - כעת התברר שלא זו הסיבה.

בהזדמנות תשוחחי עם בעלך ותסבירי לו שהפרק הקודם בחייך הסתיים, גם את משתדלת שלא לשמוע על הגרוש שלך, ואם את שומעת במקרה, הרי זה חסר חשיבות ואינך רוצה לספר לאיש. כאשר את מספרת לבעלך, את נותנת חשיבות לגרוש.

תמשיכו בשמחה ובנחת

דוד לוי