בחירת שם לבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/02/24 08:56 ג באדר א'

שאלה

שלום הרב,

אשמח לעזרה בבחירת השם לביתי:

התלבטות בין

עמליה, עימנואל, אלה, ארבל ע״פ סדר העדיפות יורד.

תודה רבה

תשובה

שלום

עמליה - אין לו מקור קדום, אבל נראה שהכוונה בו לעבודת ה'. נראה בסדר גמור

עימנואל - זה שם שמקובל כשם של בן. נראה לי שלא נכון לתת שם שכזה לבת.

אלה - יש לו שתי משמעויות בלשון הקודש (כשהא' בציירה כמובן) - עץ בשם הזה או א-ל בלשון נקבה. המשמעות השניה היא פסולה. הראשונה היא בסדר גמור.

ארבל - זהו שם יפה על שם הר בארץ ישראל ובקעה שמוזכרת בגמרא ובמדרש בהקשר של הגאולה. יש שכתבו לא לתת שם שהוא לא מובהק של בן או של בת, אבל אין איסור.

כל טוב ושיהיה במזל טוב, בבריאות ובנחת