חילול שבת בשוגג

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/24 22:43 א באדר ב'

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

בשבת האחרונה הייתי לא בבית שלי. אחרי מנחה של שבת בדיוק חזרתי לבית להתכונן לערבית שעמדה להתחיל עוד עשר דקות בבית כנסת. בזמן שהתכוננתי לערבית של מוצ״ש עוד היה קצת אור בחוץ ולא יצאו הכוכבים עדיין וכשנכנסתי לחדר מתוך הרגל הדלקתי את האור בחדר. לקח לי זמן להבין מה עשיתי אבל כשהבנתי מיד הרגשתי חרטה וממש התבאסתי מהעניין.

איך לתקן?

האם זה נחשב כאילו לא שמרתי את השבת כולה?

זה ממש מבאס כי אני כן הצלחתי לשמור שבת כמה כמה חודשים..

תשובה

שלום לך,

אין דבר כזה לשמור או לחלל את השבת כולה.

כל מעשה עומד בפני עצמו וכל רגע של שמירת השבת עומד בפני עצמו.

לכן גם אם חלילה אדם חילל שבת, חובה עליו לשמור את כל שאר השעות של השבת.

הדלקת האור בשעה שציינת היא חילול שבת קל ביותר.

יש להזהר ממנו בעתיד אך אין להתייאש ואפילו לא צריך על כך תשובה אלא רק להקפיד שלא יקרה שוב.

תזכה למצוות ולשמור שבתות הרבה

דוד לוי