פונדקאות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/24 20:42 יז בשבט התשפד

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

בת זוגתי לא יכולה לשאת הריון מסיבה בריאות פיקוח נפש. אנחנו נאלצים לעשות הליך פונדקאות בגיאורגיה שמה אישה תישא את העובר שלנו (כמובן זרע וביצית שלנו).

למיטב הבנתי למרות שזה הזרע והביצית שלנו והפונדקאית שבסך הכל סוחבת את העובר עדיין הילד לא יהודי ונצטרך להעביר אותו גיור.

אני כהן ובגלל שאני כהן האם הילד שיוולד יוכל לעבור גיור?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

למיטב הבנתי הבן שלך יכול לעבור גיור - אני לא מוצא שום מניעה.

ממליץ לפנות לייעוץ במכון פועה כדי לתת מענה לכל הצדדים ההלכתיים שעולים בפונדקאות זו.

יש להם באתר דרכים ליצירת קשר ישיר

מכון פועה https://puah.org.il/