התאבדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 01:18 כה בשבט התשפד

שאלה

לא רוצה לתאבד אבל מנסה להבין למה מענישים בן אדם שמתבאד ? ארי השפיות זלגה ממנו והוא עשה את זה מתוך מקום של מחלה נפשית דיכאון פוסט טראומה וחולי .. אז למה היהדות לא נוהגת בו כמו כל בן אדם יש אחד שימות מסרטן לא עלינו ואחד שיתאבד בגלל דיכאון שנהם מחלות אחת של הנםש אחת של הגוף אז למה נוהגים אחרת עם מתאבדים ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם מי שאבד שפיות והתאבד, אין עליו כעס כלל, אבל מי שבשפיות ונוטל נפשו חז"ל כעסו עליו שהוא מעמיד עצמו כקב"ה, רק הקב"ה הוא גוזר חיים, ברצוני מחייה וברצנו ממית, אבל מתאבד הוא הולך כנגד הקב"ה ואומר שגם הוא מחליט.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ