תענית יחיד

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 08/01/24 19:49 כז בטבת התשפד

שאלה

שלום קיבלתי על עצמי תענית יחיד .לאחר שקראתי את ההלכות הבנתי שאסור לספר על כך .

סיפרתי לפחות ל3 אנשים . מה לעשות ? האם תענית לא נחשבת מה העונש ?

תשובה

שלום וברכה,

לא ידוע לי שאסור לספר על תענית יחיד.

אולי מה שאת מתכוונת זה שדבר שמקבלים בתור חסידות כדאי להצניע כדי לא לקבל גאווה, שהיא חמורה יותר מהרווח שבמעשה החסידות.

לעניות דעתי זה גם תלוי במוטיבציית הסיפור. אם זה כדי לשתף רגשית עם אנשים קרובים בחוויה בלי כוונת גאווה לא אמורה להיות בעיה לעניות דעתי. אדם הוא יצור חברתי. וכל שכן אם הכוונה כדי שילמדו ויעשו גם.

הבעיה זה שאדם מספר להמון כדי לקבל כבוד על המעשה.

ברכה והצלחה