תרומה שנמצאה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/01/24 00:01 כ בטבת התשפד

שאלה

שלום רב,

כיום אני בת 24, אך ביסודי גייסנו בזוגות תרומות כסף למען ארגון למחלות לב ולאחרונה סידרתי את הבית באופן יסודי ומצאתי שקית תרומה מהיסודי! כנראה שכחתי למסור אותה אני אפילו לא זוכרת!

השאלה היא: איך לטפל בזה מבחינה דתית? התקשרתי לאותו הארגון, אך הוא לא פעיל כיום יותר.. אני מרגישה ממש רע על זה ומפחדת מגזל.

תודה מראש

תשובה

שלום לך,

זה קורה לפעמים וטוב עשית שהתקשרת לאותו ארגון.

אם הוא בכל אופן מוכן לקבל את הכסף - הדרך הנכונה היא לתת לו, גם אם אינו פעיל.

כאשר ארגון כזה סוגר לגמרי אז הוא חייב להעביר את הכסף שנשאר לארגון במטרה דומה

אם אינו מוכן לקבל את הכסף - תתני אותו לארגון אחר העוסק במחלות לב.

בהצלחה ותזכי למצוות

דוד לוי