חשוב עבורי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/12/23 23:00 כט בכסלו התשפד

שאלה

בס״ד

שלום וצהריים טובים כבוד הרב.

כמה שאלות יותר מאשמח אם תוכל לענות לי-

1. האם בשבת בערב מותר לי לאכול מרק ששמו על הפלטה לפני כניסת השבת והדליקו אותה (את הפלטה) לפני כניסת השבת וכ׳ו ואז המרק התחמם ונשאר חם בשבת בערב.

2. האם זה אפשרי גם אם הפלטה הייתה על שעון שבת נגיד לשבע ושבת נכנסה בחמש וכבר לפני כניסת השבת שמנו את המרק על הפלטה . פשוט הפלטה נדלקה כמה שעות אחרי כניסת השבת , זה מותר?

3. האם מותר לי לראות ברשת החברתית אינסטגרם וטיקטוק סרטונים שחילונים כנראה עשו ויצרו בשבת , כנל לגביי גוים.

(סרטון התארגנות או סיור בית סרטון מצחיק וכו׳)

4. כנל לגביי הסדרות. האם מותר לי לראות סדרות ישראליות שאין לדעת האם החילונים צילמו ביום חול או בשבת. מותר לראות?

5. אותו הדבר גם בסדרות של גוים. בנטפליקס ובכל האתרים האלו. שבכלל עוד יותר אין לדעת מתי הסריטו את הסרט . האם מותר לי לראות אותו? למרות שכנראה שהסריטו אותו ביום השבת?

6. אפליקציה נגיד ללמוד פסנתר או אפלקציה ללמוד שפות החוץ (איטלקית, אנגלית וכ׳ו) וגם אפליקציות כמו וואטספ אינסטגרם פייסבוק ועוד. שכנראה פועלת גם בשבת , ושאנשים בעולם או בארץ כנראה משתמשים בה בשבת האם מותר לי להשתמש באפלקציה?

7. מרק אסור לאכול בשבת כי אסור לחמם בשבת תבשיל שכבר חומם פעם אחת.

אבל האם בשר (כמו לשון פרה, או עוף) שיש בו כמובן גם רוטב בתוך הסיר או הקערה. (הרוטב מימי ממש כמו מרק)

אז גם בשר עם רוטב אסור לאכול? זה לא כמו הדין עם אכילת וחימום המרק בשבת? אשמח אם תוכל להסביר לי.

תודה רבה רבה על השקעת הזמן הפנוי שלך בלענות לשאלותיי. סליחה אם הכבדתי בכמות השאלות. מעריכה המון המון . ומודה על הכל.

המשך שבוע טוב.

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות על שאלותיך

לגבי שאלות 1-2.7 -

1. מותר לאכול.

2. יש מקילים ובבית הוריך כך תנהגי. בבית שלך, בבוא העת תחליטי האם להחמיר בענין זה או לא.

{ככל יש חובה לאכול בבית ההורים במשך כל החיים מה שהם מכינים אלא אם זה איסור תורה.}

7. לדעת פוסקים רבים מותר לחמם את העוף עם מעט רוטב כל שמטרתו לאכול את העוף והרוטב טפל לו.

לגבי שאלות 3-6 -

כל סרטון שלא ידוע שנעשה בשבת, אין סיבה לחשוב שנעשה בשבת. לכן ניתן לראות אותם.

כנ"ל גם לגבי אפליקציה ובודאי לגבי סרטי גויים שלהם מותר לכתחילה לצלם בשבת אלא אם ביקשת מהם זאת בפירוש

בברכה דוד לוי