אמונה בתפקיד שלי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/12/23 21:31 כח בכסלו התשפד

שאלה

שלום,

בעקבות המצב הקשה רח"ל, יש הרבה דיבורים על צה"ל, החיילים והמתנדבים.

אני בת בית יעקב, יושבת בבית,

כולם מסביב אומרים שהתפקיד שלי זה תפילה וכולי. ומה לעשות שקשה לי עם זה? אני יודעת בשכל שתפילה יכולה לפעול הרבה, אבל ברגש אני מרגישה כאילו אני לא עושה כלום. כאילו כל היום עם ישראל כולו היה על הרגליים, נלחם ונפצע וקבר וה' ישמור מה עוד. ואני ישבתי לי בבית.

מה עושים? איך אני יכולה להרגיש שהתפילה והמצוות שלי מועילות ושוות?

תודה רבה

ובשורות טובות

תשובה

שלום לך,

כנראה שאינך מבינה ואינך מאמינה בכוחה של תפילה.

העולם מתחלק לשנים:

חיילים הנלחמים

יהודים המתפללים

ההצלחה של החיילים תלויה בתפילה של המתפללים.

דוגמאות:

האויב יורה טיל והוא יכול ליפול על בית מלא או בשטח פתוח.

החייל הצלף יורה בנשק והמחבל מזיז ראש לחלקיק שניה וניצל.

לכן תתחזקי בתפילה ובמעשים טובים - זה קובע את גורל המלחמה

דוד לוי

אחרוג ואכתוב לך קצת על עצמי

1. רב מנהיג קהילה בה מאות מגויסים.

2. קצין ומפקד בצה"ל בדרגת סא"ל. מגוייס החל מחודש תשרי {היום ביום חופש}