סגן הכנסת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/09/23 16:25 יב בתשרי התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

ספר החינוך מצוה תריב - מצות הקהל במוצאי שביעית

דברים ל"א, י"ב

וכיצד הוא קורא, תוקעין בחצוצרות בכל ירושלם, ומביאין בימה גדולה, ושל עץ היתה, ומעמידין אותה באמצע עזרת נשים, והמלך הולך ויושב עליה כדי שישמעו קריאתו, וכל ישראל העולים לחג מתקבצים סביביו. וחזן הכנסת נוטל ספר תורה ונותנו לראש הכנסת וראש הכנסת נותנו לסגן והסגן נותנו לכהן גדול והכהן גדול נותנו למלך כדי להדרו ברוב בני אדם.

מי זה חזן הכנסת ?

תודה ממשה

תשובה

לפי המפרשים זה הגבאי/השמש של בית הכנסת שהיה בהר הבית ונקרא חזן מלשון "חוזה" שצריך לזות מראש מה צריך הציבור ולהכין הכל