אשת איש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/07/23 20:05 יז בתמוז התשפג

שאלה

שוחחתי עם אשת איש על דברים מיניים (ללא נגיעות בכלל)

רציתי לדעת מה התיקון?

ואם זה נחשב בעילה ועוון אשת איש ?

תשובה

שלום

זה לא נחשב בעילה, אבל זה נחשב קירבה אסורה לעריות, שעל זה נאמר 'לא תקרבו לגלות ערווה'.

כמו בכל מעשה עבירה, התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

וכמובן שצריך באופן מעשי לראות מה גורם לנפילות באלה, ולהתאמץ לעשות שינויים מעשיים שימנעו חזרה על כך, וכמובן להתרחק מאוד מאוד מהאישה הזאת.

אשריך שאתה זוכה לשוב בתשובה

בהצלחה