ניסי יש"ו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/07/23 10:21 יז בתמוז התשפג

שאלה

שמעתי על ניסיו של יש"ו, אחד מהם היה שהוא הלך על מים. איך נוכל לדעת שהניסים לא באמת היו? האם אפשר לעבוד על הרבה עדים שהיו שם והעידו על הנס?

תשובה

שלום

מחזיר אלייך שאלה - איך נוכל לדעת שמוחמד לא היה באמת נביא? ואיך נוכל לדעת על עוד הרבה סיפורי עמים (כמו למשל המיתולוגיה היוונית) שלא היו באמת?

מניין שמעת על ניסיו של אותו האיש? כנראה לא מכך שאת חיה באומה שמעבירה את הסיפור הזה מהורה לילדיו באלפים ורבבות במשך אלפי שנים, נכון? אז למה לדמיין שזה נכון?

לגבי הנצרות והיחס אליה, אני ממליץ ללמוד את הספרים הבאים:

הסוד הישראלי מאת אברהם לבני זצ"ל

יהדות ונצרות מאת הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל, בעריכת הרב אבינר שליט"א

בני החי - תחיית ישראל לאור סוגיית הנצרות מאת הרב אלי הורביץ הי"ד

כל טוב