זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/23 23:15 טו בתמוז התשפג

שאלה

שלום רב.

הקדוש ברוך הוא יתברך זיווג לי את בעלי אליהו .אני חרדית היום .חזרתי בתשובה לפני 5 שנים. ובעלי ההיפך ממני, לא שומר מצוות ולא ירא שמיים לצערי. לפי מה שאני רואה לצערי כיום .מכייון שאני יודעת פחות או יותר שהוא התיקון שלי אני מנסה לדבר אל ליבו ואין כל מענה.מה עליי לעשות ? להתגרש או להמשיך לחיות כך בפירוד .לצערי אנחנו לא מתאימים ויש רגשות של דחיה או שנאה ביננו .איך אדע

לתקן וכנגד כל הסיכויים להפוך את הקערה על פיה ולהצליח לעשות שלום בית אמיתי .אם הוא התיקון שלי, אז יש סיכויי הצלחה לא?

תודה רבקה מלול .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איש ואשה זה לא תיקונים, זה שני אנשים משלימים זה את זה, אם הם משלימים וממלאים אחד את השני, הנשואין טובים ומוצלחים, אם הם לא משלימים ולא מעלים זה את זה אין זה בניין אמיתי. על כן הבחינה היסודית היא האם אתם עוזרים ואוהבים זה את זה. באם אין אהבה ועזרה בין בני הזוג הם בעצם שני אנשים נפרדים ולא בני זוג.

תמיד יש סיכוי להצליח אבל אם אתם לא יכולים לבד, זו לא בושה לקבל עזרה מקצועית מאנשים שמתמחים בשלום בית, יועצי נשואין, או רבנים שמתעסקים בכך הרבה. ותנסו לקבל עזרה חיצונית, כדי שיתנו לכם הדרכה כיצד להתגבר על כל המכשולים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ