צום שבעה עשר בתמוז

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/23 00:34 יז בתמוז התשפג

שאלה

מתי מתחיל הצום? בלוחות שנה שונים ובאתרי אינטרנט שונים מצוינות שעות שונות לענין בפערים של עד חצי שעה! מה הזמן הנכון?

תשובה

אין מושג של זמן נכון יש שיטות בין המפרשים. עיקר השאלה תוך כמה זמן אדם הולך ד' מיל, יש אומרים שמיל הוא זמן של 18 דקות וא"כ ד' מיל הוא שיעור 72 דקות לפני נץ החמה שזה הזמן של עלות השחר. ואם מהלך מיל הוא 22.5 דק' א"כ יש להפסיק לאכול 90 דקות קודם נץ החמה.

הנץ הוא דבר שאפשר לראות בין ומופיע בלוחת,

נץ החמה הוא 5.39

לכן יש להפחית או 72 דקות או 90 דקות קודם הנץ כדי לדעת מתי סוף זמן אכילה.

מכך נובע השינוי בלטחות,

ראוי להפסיק לאכול בשעה 4.00.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ