מחשבות בכותל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/23 16:28 יד בתמוז התשפג

שאלה

שלום

קודם כל אני רוצה להגיד לכם תודה על עזרה שלכם

אני כבר כמה שנים סובלת מחרדות מחשבות כפיתיות OCD

ניסיתי הכל פסיכולוגים כדורים רבניות אך כלום לא מרגיע אותי יש לנו טיול מהמדרשייה לכותל ואני מפחדת ללכת כי אני מפחדת שיהיו לי מחשבות רעות ואז זה חלילה יתגשם כי הכותל זה מקום קדוש אני אשמח לתשובתכם ועזרתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הכותל מקום קדוש בגלל שפעם היה בו המקדש, היום הוא מקום לתפילה שיבנה במהרה המקדש. התפילות נענות בכל מקום, אבל במקום המקדש הן מהודרות יותר, אבל אין למחשבות כל התגשמות, אלא כל תפילה צריכה להיות בפה ובאמירה (אפילו בלא השמעת קול).

סעי בשמחה לשריד בית מקדשנו ותתפללי שיבנה המקדש במהרה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ