כוונה לפני ק׳׳ש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/06/23 14:24 כז בסיון התשפג

שאלה

שלום,

הייתי תחת הרושם שלפני ק״ש צריך לכוון-לחשוב על ייחוד השם וקבלת עול מלכות שמיים. עשיתי זאת זמן מה. זה לא משפיע עליי הכ י טוב ורוצה פשוט להתחיל בק״ש. אולי זה יחזק אותי יותר.

כשבדקתי, ולחידוד אני מדבר על לפני ק״ש ולא כשקוראים את התפילה, אך שוב כשבדקתי מאמר שכתב הרב אליעזר מלמד באתר ישיבה, לא ראיתי דהוא בכלל הזכיר את זה. לדעת חלק מהרבנים לא יודע אם יש חובה לכוון משהו *לפני* התפילה הזו. וזה לא השפיע עליי הכי טו ב . אפשר פשוט ישר להתחיל לקרוא ק״ש בלי לכוון דברים במחשבה קודם? כאמור הרב אליעזר מלמד לא נראה לי שהתייחס לכוונה מלפני השמע ישראל תוכל לקרוא את המאמר שלו בעצמך. ממש מבקש לא לפי המחמירים ואם ממש קריטי לך תוכל להפנותו לרב אחר בנושא זה. להבנתי אם חשבתישצריך,או,לחלק,מהדעות,צריך,איןצורך,בהתרת,נדרים.

נא לפרסם יש לי תקלה בפלאפון אגב. אני לא דתי. בלי נדר.

תודה

תשובה

שלום

אפשר פשוט לקרוא קריאת שמע ולכוון לתוכן של המילים כמו שכתבתי לך בעבר

כל טוב ושבת שלום