ליווי חברה לחופה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/06/23 21:29 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב

בתקופה שלמדתי באולפנא הייתה לי חברה שהייתה ממש קרובה אלי . אבל לאט לאט הבנתי שהקשר איתה הרסני

לא רק לי עשתה אלא לעוד בנות

עברתי טיפול בגלל זה

היום היא התקשרה אלי בדמעות - עוד חודש היא מתחתנת ואף אחת מהשכבה לא רוצה ללוות אותה .

היא התחננה שאסלח ואלווה אותה אך בגלל מה שעשתה לי לא בא לי אפילו לבוא לחופה שלה .

לא ידעתי איך להגיב והיא טענה שאם לא אלווה אותה היא לא תסלח לי כל החיים

האם עלי ללות אותה

תשובה

שלום

אתחיל מהסוף - את ממש לא צריכה ללוות אותה בגלל האיום שלה. זה מעשה לא הגון ולא ישר לנסות לסחוט ככה טובה.

אבל ביחס לעצם הליווי, זה לא חובה שלך כמובן, אבל זה יכול להיות מעשה חסד נאצל שלך כלפי מישהי במצוקה ביום חתונתה.

אפילו אם היא פגעה מתוך רוע, יש מקום, אם את מסוגלת, למחול ולסייע לה, וקל וחומר אם זה נעשה מתוך בעיה נפשית או רגשית שלה.

אם תצליחי להתרומם מעל הכאב והסבל שעברת ובלב שלם ושמח תעשי את המעשה הזה, את מעלה את עצמך למקום מאוד גבוה, ושכרך בשמים יהיה גדול (לדעתי יצטרכו באותו יום לבקש ברכות ותפילות ממך ולא דווקא מהכלה).

בהצלחה רבה