הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 21:25 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול כמה שאלות בהלכה

1. אם יש דברים בכיור בבוקר אני יכולה להרים לשיש וליטול שם ידיים או ללכת לבית כסא

2.מה עדיף כאשר אני קמה וצריכה ללכת לבית כסא, ליטול ידיים או ללכת?

כי הבנתי שמרן עובדיה יוסף אמר ללכת לבית כסא ואז ליטול ידיים

3.בסוף תפילת שמונה עשרה

צריך להשתחוות וללכת שלושה צעדים אחורה ואז להתכופף לשמאל ואז לימין

ואז להשתחוות באמצע ואז ללכת שלושה צעדים קדימה לומר יהי רצון…

ולחזור למקום התפילה?

4. אם אמא שלי אומרת לי לא ללכת לשיעור תורה אני צריכה להקשיב לה ?

5. האם ישר שאני מתעוררת אני צריכה ליטול ידיים או מתי שאני קמה מהמיטה?

6. מותר להיות בטלפון לפני תפילה?

7. אם אני אוכלת חתיכה בקידוש של חלה

צריך לברך ברכת המזון ולברך על נטילת ידיים?

אני חוזרת בתשובה בבית חילוני ולכן אני שואלת אבא שלי אחרי קידוש עושה ברכת המזון רק אני והוא בשולחן

הוא מוציא אותי לידי חובה?

הוא עושה את זה בשבילי

ורוב הסיכויים שאם אני יעשה לבד הוא יברך ברכת המזון כי הוא מברך בשבילי

איך אדע כמה זה זית? החלה שלי די עבה דחוסה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח על כל המאמץ שאת עושה, הקב"ה ישלם שכרך

א. אפשר להרים את הכלים ולטול ידים. אפשר גם ליטול ידים על הכלים אבל לשטוף אותם מיד.

ב. ראוי קודם ליטול ידים לא לברך ואחר הנטילה לבית הכסא ושוב ליטול ולברך.

ג. נכון.

ד. צריך להסביר לה את הצמאון שלך לשמוע דבר ד', ואת כאילו במעמד הר סיני כל פעם מחדש.

ה. עדיף ליד המיטה אבל אפשר גם כשקמים.

ו. אם זה לצורך אפשר, אבל להגיד קודם ברכות השחר.

ז. אם אכלת נפח של 27 סמ"ק לחם (נפח של קופסאת גפרורים, לאחר הוצאת האויר שבין חלקי הלחם, או פרוסה אחת דקה כלחם חתוך) יש לברך ברכת המזון. אם אכלת 54 סמ"ק לחם יש גם לברך על נטילת ידים.

ח. עניתי

אני מברך אותך שתמשיכי בדרכך הטובה ותזכי לחתן ירא שמים

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ