מעשים נוראים שעשיתי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 06/06/23 11:46 יז בסיון התשפג

שאלה

שלום רב, אני רוצה להתחיל מההתחלה, גדלתי בבית חילוני לגמרי גם עכשיו אני חילוני נשוי עם ילדים ברוך השם.

אני מאוד אוהב את הדת ולמדתי המון, משתדל להניח תפילין כל יום ועושה קידוש בשישי.

בתקופה האחרונה עשיתי מעשים נוראים שאני מתחרט עליהם נורא, יצאתי עם נשים אחרות ואפילו גויות השם ישמור, אני לא מבין איך עשיתי דבר שכזה ואני מצטער על זה, כל פעם אני אומר לעצמי שאני מסוגל לגבור על היצר אבל נופל שוב ושוב ושוב, נמאס לי כבר!

הגעתי למצב שאני מדבר עם בורא עולם ואפילו בוכה מרוב צער וכל יום אני מתוודא בפני בורא עולם ומצטער על כל חטא שאני עושה.

אישתי לא יודעת על מעשיי הנוראים האלה, לאחרונה אני משתדל להתחזק משתדל להניח תפילין כל יום, מחליף מזוזות בבית, אני גם רוצה להתחיל ללכת לבית כנסת בימי שישי להודות ולפאר את בורא עולם שהביא לי אישה נפלאה וילדים מקסימים, אבל קשה לי, אפילו את המילים האלה אני כותב בדמעות.

כועס על עצמי איך יכולתי לצער ככה את אבא שבשמיים.

חשוב לי להגיד כל המשפחה שלי הם אנטי דת (שונאי חרדים) אני יחיד מהמשפחה מצד אמא שלי ואבא שלי שיבדלו לחיים ארוכים שעוד מקיים מצוות פחות או יותר לכן אין לי אף אחד במשפחה שאני יכול לדבר איתו או להיות איתו, אנחנו בנתק מוחלט.

רבנו, אני מרגיש חרטה עצומה על המעשים הנוראים שלי ובכי יומיומי בלתי נשלט, אני מאוד רגיש לסביבה ולא יודע מה לעשות.

כל פעם שבא לי היצר לראות סרטים אני אומר שלא אבל המחשבות לא נותנות לי מנוחה ובסוף אני נופל, וקשה לי כבר עם המצב הזה!!!

איך אני יכול לבקש מחילה מאבא על מעשיי הנוראים?

בברכה.

תשובה

שלום לשואל.

אקדים ואומר שבשאלתך המקורית ציינת דברים אכן קשים ובכוונה מפאת כבודך וכבוד הציבור העלמתי מהשאלה את פרטיה אך אתה יודע בדיוק למה מכוונים דברי.

מאוד משמח לשמוע על ההתחזקות שלך ועל עבודת הקודש שאתה עושה ובייחוד כאשר הסביבה המשפחתית הקרובה אליך רחוקה עדיין מדרך המצוות והאמונה.

ומאידך טוב שאתה מכיר ועודע כמה מעשיך חמורים ויפה היא החרטה וטוב הוא הבכי.

אבל אתה עדיין ממשיך לעשות דברים חמורים הן כלפי הקדוש ברוך הוא שאתה אוהב אותו

הן כלפי ילדיך ואתה בוגד באשתך שאתה מעריך מאוד ואוהב ואתה פוגע בעצמך.

תחשוב אילו קרוביך הרחוקים עדיין מדרך המצוות אילו אשתך

היתה קוראת את מה שכתבת לי איזו בושה ואיזה חילול השם היה נגרם בגלל המעשים הללו. וחלילה יום אחד זה יוודע

ואז לא תפסיק לבכות.

אתה מספר שאתה חוזר וחוטא חוזר וחוטא עליך נאמר האומר אחטא ואשוב אחטא ואשוב.

קבל על עצמך בקבלה גמורה וחלוטה להפסיק לעשות מעשים אלו ודומיהם.

ונראה לי שמצד האמת בגלל מה שאתה מספר עליך לעשות את הצעד הכי קשה שעשית אי פעם בחייך לספר לאשתך.

במצב אליו הגעת רק היא תוכל לעצור אותך.

זו תהא פגישה קשה כואבת מטלטלת אבל כשם שהיית גיבור לעשות מה שעשית תהיה גיבור לספר לה ותתפלל שהיא תסכים לסייע לך לשקם את עצמך.

ועליך להבין ומי כמוך יודע שלהתחרט ולשוב ולהתחרט ולשוב זו לא הדרך

תתפלל חזק על שלום הבית שלך הנמצא בסכנה גדולה

ותדע שככל שיעברו הימים הכאב שלך יהיה יותר גדול

דלתי תשובה לא ננעלו

אבל הדלת שלך חורקת וצועקת שובו בנים שובבים.