האם ניתן לחבר אוזניות של קשיי שמיעה .לטעינה בשבת או יום טוב כאשר המטען מחובר לשעון שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/06/23 18:09 יב בסיון התשפג

שאלה

אדם מבוגר הסובל מקשיי שמיעה רכש אוזניות .הסוללות מספיקות לפעילות של 24 שעות. האם ניתן לטעון את הסוללות בשבת או יו"ט כאשר המטען מחובל לחשמל באמצעות שעון שבת. הכוונה שבזמן שהמטען מנותק מהחשמל.

האם התשובה תלויה גם בחומרת קושי השמיעה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יש קושי גדול מאד לשמוע (כמעט חרש) אפשר להקל להכניס את האזניות בשינוי בשעה שאין חשמל וכשיבוא חשמל יטעין את אוזניות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ