כישופים וקללות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 29/03/23 11:03 ז בניסן התשפג

שאלה

שלום רב

לפני בערך כשש שבע שנים אמא שלי הסתכסכה עם חברה שלה (שהייתה בת בית שלנו, היה לה מפתח לבית והיא הייתה מאוד קרובה) , אותה חברה הלכה לאישה שעוסקת בכשפים ובקללות בשביל לקלל את אמא שלי.

יש לנו מצלמות אבטחה בכניסה לבית ואמא שלי תפסה אותה במצלמות שופכת שתן במפתן הדלת שלנו. מידי פעם היא שמה לב שדברים חסרים לה בבית כמו פרטי לבוש ועוד.

גיליתי מהבת של אותה חברה שאכן כך הדבר והיא הייתה מתמידה אצל אותה מכשפה, לוקחת פרטי לבוש, קברה כמה דברים וכו..

אנחנו חווים קשיים נפשיים בבית, עצבות קושי במציאת זיווג. אחותי טוענת שהמקור הוא הקללה של אותה החברה והמחשבה על כך לא נותנת לה מנוח , על אף שאיני מאמינה בכך זה אט אט מחלחל ואני מתחילה לחשוב שאולי אכן יש אמת בדבר חס וחלילה , האם ניתן לעשות דבר מה בנידון? האם יש בכך אמת?

תשובה

שלום לך.

אדם נברא עם פה ולב טהורים במגמה שינצל אותם לטובה ולברכה. ויש אשנים השומרים את פיהם ולשונם וברוך הדם הפה שלהם הוא כלי שרת לעבודת השם לתורה לתפילה הבאת שלום גמילות חסדים ופיו קדוש וטהור.

ישנם אנשים אשר לצערנו צטמאים את נפשם ופיהם ולשונם ואין יראת אלקים נגד פניהם.

התורה הקדושה אסרה להיות מכשף ואסרה להיעזר באנשים כאלו ולצערנו הם מזיקים לעצמם ולסובבם.

בישיבות המקובלים נוהגים לעשות התרת קללות וכדאי שתגשו לאחת מהן ותבקשו התרה.

ומאידך בטח באחד ואל תפחד.