נר הנצחה אלקטרוני בבית כנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/03/23 22:21 טז באדר התשפג

שאלה

שלום הרב יובל שרלו!

אני בשנה על אמי, ונוהג להדליק בבית כנסת נר נשמה לעילוי נשמתה. ראיתי שבית הכנסת מציע לתורמים, לוח הנצחה עם לוחית הנושאת את שם הנפטר ומעליה נר אלקטרוני. כלומר נורית חשמל המעוצבת בצורת שלהבת נר. האם כדאי לתרום על מנת להנציח כך את אמי? האם הנורית הדולקת מסבה לנפטרים נחת רוח?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

קשה כמובן לענות תשובה מדויקת לשאלה זו.

מחד גיסא, בית הכנסת מציע לתרום לבית הכנסת, שהוא דבר שבוודאי עושה נחת רוח בעולם, והנר החשמלי שהוא מציע הוא ביטוי לתרומה זו.

ומאידך גיסא, הנר המייצג את נשמת האדם הוא כמובן נר ממשי. לא חשמלי.

אולי אפשר לעשות את שניהם ?

כל טוב