מכנסיים לנשים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 17/02/23 09:45 כו בשבט התשפג

שאלה

שלום רב ,

התעניינתי בשאלה שמעסיקה אותי רבות בנוגע למכנסיים לנשים, אם אני מגיעה למקום עבודה שבה הקוד לבוש זה מכנסיים וזוהי העבודה היחידה שבאיזור שלי שהתקבלתי אליה. האם מותר לי ללבוש מכנסיים?

תודה והמשך יום נעים.

תשובה

שלום לך.

כאשר התורה צוותה אותנו במצוה זו היא אמרה

"לֹא יִהְיֶה כְלִי גֶבֶר עַל אִשָּׁה, וְלֹא יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה, כִּי תוֹעֲבַת ה' אֱ-לֹהיךָ כָּל עֹשֵׂה אֵלֶּה".

ויש שני ענינים האחד שגברים ילבשו בגדי גברים ונשים תלבשנה בגדי נשים

והשני הנוגע לגדרי צניעות משמעו

שאדם צריך להיות צנוע הן גבר בבגדיו והן אישה בבגדיה.

אינני חושב שמקום העבודה שלך

אוסר לעובדת להגיע במלבוש של שמלה צנועה.

ואינני חושב שקוד חברתי צריך להיות שיקול דעת בשאלה כזו.

נכון שאדם לא צריך להתבלט ולכן אמרו

במסכת דרך ארץ אל תהי עומד בין היושבים או יושב בין העומדים.

אבל צורת המלבוש אינה צריכה להשתנות כמו שלא נאמר לאיש שיסיר את הכיפה מעל ראשו במשרד שכולם גלויי ראש.

אני נזכר בסיפור עוצמתי ומצחיק גם יחד

והוא מעשה שהיה.

ראש הממשלה הראשונה עם הקמת המדינה היה דוד בן גוריון לימים היה לו קשר מיוחד עם הרב שאלי הגאון הרב אברהם אלמליח כשהיה הרב ,של דימונה.

פעם הלך הרב אלמליח לבקרו בשדה בוקר

כשנכנס לצריפו אמר לו בן גוריון כאשר כבודו בא אלי ראוי שינהג כמנהג המקום וישב אצלי בלי כיפה.

אמר לו הרב אלמליח מיידית אם כאשר כבודו יבוא לבקרני יחבוש כיפה לראשו כמנהג מקומי אנהג במקומך כמנהגך.

וצחקו שניהם.

ואכן יש דברים שהם מקובלים וסבירים

ואני מאחל לך שתלכי בדרך זו כפי שאמא שלי שהיתה מזכירה בכירה בקמג בכור האטומי נהגה

ואדרבה היא הצליחה להחזיר מדען בתשובה וחיזקה את חברותיה.

ויהי השם עמך.