איברי הגוף לפי ספירות בקבלה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/01/23 12:16 ג בשבט התשפג

שאלה

שלום לרב,

שמעתי פעם שאיברי הגוף מתחלקים לפי ספירות בקבלה, וכשכואב באיבר מסוים או כשאיבר מסוים נפגע, אפשר לקבל כיוון למה שלא תקין בחיינו ומה כדאי וראוי לתקן.

בשנתיים החולפות חליתי פעמים רבות ונפצעתי - ואני אדם בריא בד"כ.

איני יכולה שלא לקשר את זה לירידה הרוחנית והמעשית, שגם אותה חוויתי בשנתיים-שלוש האחרונות בשיא הכח.

למשל, חיידק בעין ימין לאורך זמן - כבר חלף ברוך ה', פציעות וחבלות חוזרות ונשנות ברגל שמאל - קיים כעת.

יודעת שצריך לפשפש במעשינו ולא לקבל הכוונה מדויקת, ואת זה אני משתדלת לעשות בכל יום ובמיוחד בשנים האחרונות כמובן בלי קשר לאיברי הגוף -

אך אשמח לדעת אם יש משהו ספציפי שגם בו אני יכולה להתמקד כדי לפתור את הנושא הזה.

למשל, שמעתי שרגל שמאל קשורה ליראה/גבורה/הוד.. אני באמת רוצה להבין את זה יותר לעומק.

אולי אני מעוררת על עצמי דינים איכשהוא?

אשמח לדעת איך להבין את זה ומה זה אומר? וכמובן, מה עליי לעשות?

תשובה

שלום רב.

גופו של האדם הוא עולם קטן

ובוודאי השורש של העולם בכללותו ושורש האדם הוא רוחני

ופלא גדול יש באדם שהנשמה קשורה בגוף ועל כך הננו מברכים ומפליא לעשות.

בתיקוני הזוהר הקדוש יש מאמר הנקרא פתח אליהו הנביא זכור לטוב ואת הפתח הזה נוהגים לקרוא לפני התפילות.

שם נאמר שהספירות מקבילות למבנה האדם כמו חסד דרועא ימינא החסד כנגד זרוע ימין

אבל זה ענין רוחני כי הספירות אינן דבר גשמי חלילה רק הארה רוחנית.

והדברים נאמרים בדרך משל בלבד.

וככה גם הכתר החכמה והבינה הם בראש האדם כציור רוחני בלבד.

נכון שהוא שהחולאים קשורים למצב הרוחני בבחינת "עוון עקבי יסובני" , אך אין אדם יודע בדיוק מהו העוון הנגרם לו

ובגלל מה חוליו.

ועם זאת בעלי המוסר אומרים שאם יש לו בעיה בראיה יישמר בשמירת העיניים וכדומה.

ומרן ראש הישיבה הרב צבי יהודה כהן קוק היה אומר כשיש כאב רגליים

"ותרגילנו -בתורתך"

וגמרא מפורשת חש בראשו יעסוק בתורה.

וכן בכל גופו.

לכן זאת איעצך שתתפללי להשם יתברך לרפואה שלימה וכל דבר של חיזוק רוחני ושמירה מנזק ומזיק יעמדו לך להצלחה ולרפואה בבחינת

"ולכל בשרו מרפא"

כי בי ירבו ימיך ויוסיפו לך שנות חיים.

שפרי ושכללי מה שאת יכולה תקני מה שצריך לתקן

והתפללי בזוך וטהרת לבך

לרפואה שלימה שתבוא במהרה אמן.