מעשר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/12/22 14:03 יג בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול אם ביטוח חובה וצד ג של הרכב נחשב במעשר. לדוגמא אם המשכורת שלי 3000 וביטוחים 500 אז אני יכולה לעשר כאילו יצא לי משכורת 2500 (כלומר לעשר 250 שח) או שאני חייבת לעשר עשר אחוז מ3000

תשובה

שלום

תראי בקישור המצורף את אופן החישוב הנכון.

https://www.yelonmoreh.co.il/index2.php?id=2479&lang=HEB

הוצאות רכב לכאורה יכולות להיות מקוזזות רק אם הוא משמש לפרנסה ואז זה משפיע על ההכנסה.

חשוב גם לציין, שהמעשר הוא לא חיוב גמור, אלא דבר ראוי ביותר, ובמקרים שבהם לא גומרים את החודש אין לתת מעשר.

כל טוב