האם מותר לגוי לחבוש כיפה בשגרה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/01/23 15:19 כט בטבת התשפג

שאלה

אני לא יהודי,

אבל אני רוצה להתחבר לדת ולהתגייר בקרוב,

אני רוצה להתחיל לחבוש כיפה בשגרה ורציתי לדעת אם זה בסדר.

תשובה

שלום לך.

ראשית אברכך בברכת הקדוש ברוך הוא לאברהם אבינו ונברכו בך כל משפחות האדמה ובזרעך.

מעצם העובדה שאתה שואל שאלה הלכתית רב ומסגנון שאלתך נראה לי שברצונך להתגייר מפני שהגעת למסקנה שהתורה קדושה היא תורת האמת וחשקה נפשך להיות יהודי וכנראה נשמתך עמדה עמנו בהר סיני ואשריך.

לגבי כיסוי הראש למנהג כיסוי הראש יש שני טעמי יסוד האחד הוא הכנעה ואמירה שיש לנו אדון אבינו שבשמים ואנו עבדיו.

והשני זהו סימן ליהדותנו .

ומעתה אם תחבוש כיפה להכנעה ומורא שמים על ראשך מצויין.

אולם מצד שני אם תחבוש כיפה ויבקשו ממך להצטרף למנין כי יחשבו שאתה יהודי אולי תתבייש לענות שאינך יהודי.

ואם תסע בשבת או תחלל שבת יהיה בזה חילול השם חלילה כי יחשבו דאתה יהודי.

לכן איעצך ללבוש כובע קסקט למשל כך שלא יחשדו בך לשווא.

ובעזרת השם תתחיל לעשות תהליך גיור מושלם ואז תחבוש לראשך כיפה כדת משה וישראל.

ויהי רצון שתזכה להיות כעת חסיד אומות העולם ועם הגיור מגירי האמת והצדק .