שאלה בנושא שלום בית

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 02/12/22 00:13 ח בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב,

אני ואישתי התחתנו לפני כ-חודשיים ומסיבות כלכליות עברנו לגור ביחידת דיור אצל ההורים והמשפחה שלה.

מאז החתונה והמעבר יש עניין שאני לא מצליח כל כך להסביר וגורם לנו להרבה ריבים,

קורה פעם ב... שאני חוזר מהעבודה , איתה קצת, ואחרי שעה היא עולה לאכול למעלה עם המשפחה שלה, ואני נשאר לבד.

כן אני יכול לענות, מעדיף שלא.

העניין הוא שהיא לא בדיוק מבינה למה זה מפריע לי, ונותנת לי הרגשה שאני מפריד אותה מהמשפחה שלה.

אני אגב, לא ראיתי את המשפחה שלי כשבוע, מאז השבת האחרונה, ובד"כ רואה אותם פעם בשבועיים (בשבתות).

ואני מתחיל כבר לחשוב אולי באמת לא צריך להפריע לי .

אשמח לשמוע דעתך בנושא ..

תשובה

שלום רב.

הקשר המשפחתי אינן אמור להוות בעיה כי אדם אוהב את משפחתו ולא מעונין שיהא נתק.

אך המגורים ביחידת דיןר אצל הורים

תופעה שלצערנו בגלל יוקר המחיה נפוצה היום מאוד הם מאוד מסוכנים לבריאות והצלחת חתן וכלה במיוחד בשנים הראשונות.

הנני מבין את האילוץ הכלכלי אך עליכם להתאמץ מאוד ולחפש מגורים אחרים ולא בבית ההורים.

ובכל ענין תדבר עם אשתך ותסביר מה מפריע לך

וחזקה שתמצאו דרך שלא תפגע בכם אלא אדרבה תהיו פנויים לשמחת הנשואין בעיקר בשנה הראשונה ובהצלחה רבה .