חבר שלי לא מאמין בתורה, זה מה שהוא אמר.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/11/22 10:54 ל בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב, לפי התורה העולם נברא לפני פחות מ10,000 שנה, ומדענים גילו עצמות של דינוזאורים מלפני מליוני שנים, איך זה יכול להיות? שאלתי גם את המורה שלי לביולוגיה והוא אומר שמאובנים הם בני מיליוני שנים.

אם בבקשה תוכל להסביר בפירוט, בדקתי בגוגל ויש רבנים שאומרים שלא היו בגלל דינוזאורים או שהדינוזאורים היו בתקופת המבול.

בבקשה תסביר בבירור.

תשובה

שלום וברכה

אמת הדבר שאין אנו יודעים.

אנחנו מנסים להבין מה אירע לפני אלפי שנים, ועל אחת כמה וכמה מליארדי שנים, אבל הכלים שלנו הם די דלים.

ולשאלה חשובה זו שאתה עוסק בה ניתנו תשובות שונות.

זו שאני קרוב אליה ביותר:

בתורה כלל לא כתוב כמה שנים העולם קיים.

התורה אינה ספר ביולוגיה, זיאולוגיה, או היסטוריה.

היא ספר תורה. היא מלמדת כיצד להתייחס לעולם.

והיא אומרת שאנחנו חייבים להתייחס לעולם במבט של 5783 שנים. ה'תשפ"ג.

האם יכול להיות שלפי התורה העולם קיים 3,000,000,000 ?!

בוודאי.

ויכול להיות שכל מליארדי השנים האלה מתוארות בשבעה ימי הבריאה, כלומר: שהם מתארים את תורת ההתפתחות, וכל יום בבריאה הוא מליארד שנים במציאות.

ועוד ועוד תשובות בכיוון זה.

שהעיקר: בנושא זה, אין סתירה כלל בין מה שהמדע אומר ובין מה שהתורה אומרת.

כל טוב