בחירת סנדק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/22 05:36 כח בחשון התשפג

שאלה

אשתי ואני בהתלבטות מי צריך להיות הסנדק של בננו הבכור.

אבי היה הסנדק בברית של בן אחותי, בעוד שאביה של אשתי לא היה סנדק מעולם.

קראנו כי נהוג שאביו של הבעל להיות הסנדק של הבן הבכור אך זה לא הכרח, וישנם מקורות שונים שגורסים כי צריך לתת למי שעדיין לא היה סנדק בחייו.

כמו כן, שני האבות מעוניינים להיות הסנדק ושניהם יפגעו במידה ולא יהיו הסנדק.

נשמח לעזרה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת. שמחו בלידה, ואל תתנו לשאלת הסנדק להעיב על השמחה הגדולה.

מטבע הדברים, איני מכיר את המציאות מספיק, ויש הרבה דברים שמתרחשים במשפחה שרק מי שנמצא בפנים יכול לענות עליהם.

מבין שני השיקולים -אבי הבעל או מי שלא היה מעולם - מקובל יותר להחשיב את השיקול השני, כלומר: מי שלא היה בכלל. אפשרות אחרת היא ללכת לפי מי שהכי מבוגר.

ושמחו את השני באמירת הברכות ובקריאת השם.

כל טוב ושמחה גדולה