מהי בגידה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 20/11/22 21:01 כו בחשון התשפג

שאלה

היי. האם לאישה פרודה (עדיין לא גרושה) מותר לפי הדין העברי לחפש זוגיות חדשה? האם רישום באתר הכרויות נחשב לבגידה ויוביל לכך שהאישה תפסיד את כתובתה?

תשובה

שלום רב,

לצערי יש המון חוסר מודעות בנושא.

גבר ואשה שהתחתנו הם נשואים, כל עוד לא הייתה מסירת גט .

לכן " פרודים " הוא כינוי לכך שהזוג אינו חי יחד כזוג , אך על פי ההלכה הם נשואים לכל דבר.

לעינינו אין להתחיל קשר עם גברים אחרים ללא קבלת גט, כי האשה נחשבת אשת איש .

הדבר חמור מאוד ומוביל לצערנו למכשלות , כי במידה ו" פרודה " תהיה בקשר אינטימי עם גבר אחר, הוא בא על אשת איש.

לסיכום : אין להיות בקשר עם גברים אחרים עד לאחר קבלת הגט.

המשך יום טוב .