אכילת מוצר לא כשר בחול

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 06/11/22 13:00 יב בחשון התשפג

שאלה

בטעות

שלום כבוד הרב

אני נמצאת בחול בדירה עם חברים ואחת הבנות עשתה קניות וקנתה בטעות חטיף אנרגיה לא כשר

אני נמצאת כאן כבר שלושה שבועות ובהתחלה תמיד בדקתי שעל הכל מסומן חותמת כשרה והם אמרו לי לא לדאוג כי לא נכנס לדירה אוכל לא כשר

פתאום סתם הייתה לי הרגשה שהמוצר לא כשר ובדקתי אותו ואכן לא ראיתי חותמת כשר

מה עליי לעשות ?

תשובה

שלום רב,

ראשית יישר כח על ההקפדה בכשרות .

כמובן שאסור לאכול מוצר שאיננו יודעים אם הוא כשר או לא .

יש באתר של ארגון רבני צהר , קישור לקבוצת ווצאפ של הרב דודבדני בו את יכולה לצלם מרכיבי מוצר , איפה מיוצר ומקום הקנייה, והרב יענה לך אם זה כשר או לא כשהוא יכול.

כמו כן יש מדריך כתוב לשמירת כשרות בחו"ל באתר.

דבר נוסף , יש בקהילות יהודיות מידע על כשרות מוצרים , ניתן לשאול בקהילה אם ישנה או בבית חב"ד .

מציע לעשות תשובה על ספק אם בטעות אכלת לא כשר . וה ' הטוב יכפר על השגגה.

בהצלחה