ביאה שלא כררכה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 06/11/22 13:14 יב בחשון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני קראתי מספר פעמים על ביאה שלא כדרכה ולא ממש הבנתי,

אני ואישתי נשואים כבר 10 שנים, יש לנו 5 ילדים שיהיו בריאים,

אנחנו מאוד נהנים מחיי המין ואוהבים לגוון, אנחנו אוהבים מאוד מין בביאה שלא כדרכה - אישתי נהנית מזה מאוד וכמובן שגם אני.

כמובן שאני לא פולט זרע שם אלא זה רק הקדמה.

האם יש כאן משהו שהוא לא תקין ? משהו אסור? קראתי מספר מאמרים של האר"י על עונש כבד על כך - האם הכוונה שם למי שפולט זרע או בכלל לפעולה?

שוב מה יש פה אסור שאין פליטת זרע ושנינו נהנים - זה יחסים בין בעל לאישתו שרוצים להגביר את ההנאה, האם נצטרך לשלם כל כך אחרי 120?

אודה לתשובה מפורטת.

תודה

תשובה

שלום רב,

ראשית אני שמח שיש ביניכם אהבה אחווה שלום ורעות.

תשובה זו מתייחסת להלכה ולא לעיניני קבלה.

ביאה שלא כדרכה באופן מלא משמעותה שגם פליטת הזרע נעשית תוך כדי הפעולה באותו מקום ( פי הטבעת ).

אסור לעשות זאת בכדי למנוע מהזרע להפרות - מה שמוכנה מניעת הריון . אם האישה נוטלת או התקינה אמצעי מניעה אז מותר . ואדגיש שמותר רק באופן אקראי ( לא קבוע/ מדי פעם ).

במקרה שאתה מתאר שיש עינוג הדדי , ופליטת הזרע נעשית בנרתיק , הלכתית אין מניעה כלל כל עוד יש הסכמה ועינוג הדדי.

המשך יום נפלא