ביאה דרך איברים לאדם נשוי שאישתו לא יכולה ללדת מבחינה רפואית

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 27/10/22 15:24 ב בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב,

אשמח לדעת.

אני ואישתי נשואים באושר ב''ה ומקיימים טהרה כדת וכדין.

יש לנו ילדים ב''ה אך יצא שאישתי עברה ניתוח באזור הרחם על מנת שלא יסכן אותה ובעקבות זה היא לא תוכל יותר ללדת לעולם!

הבנתי שכל העניין של שפיכת זרע לבטלה, זה כי מפחדים שלא יקיימו מצוות פרו ורבו. במקרה שלי זה כבר לא רלוונטי.

האם אני יכול לקיים ביאת איברים (עם היד שלה, בפה שלה, על הגוף שלה וכדומה) במקרה הספציפי שלי?

שאלה נוספת, האם אני יכול לענג את אישתי במקום הרגיש שלה על מנת שהיא תוכל להינות כמוני, אם כן באילו תנאים?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ביאה דרך איברים ( חיכוך האיבר הגברי בגוף האשה והוצאת זרע על ידי כך שלא בנרתיק ) היא לא מיוחד רק במקרה שלך , כל זוג יכול לעשות זאת בתנאי שאין זה בא למנוע הריון. זאת אומרת אם האישה גם ככה משתמשת באמצעי מניעה מסוים מותר מדי פעם לקיים יחסים כאלו , ואסור באופן קבוע ! .

( כפי שכתבת עינוג בפה , יד גוף וכו' ). כמובן , קיום יחסים אלו ( ובכלל ) חייב להיעשות בהסכמה ורצון של שני בני הזוג ובאופן מכבד.

עינוג האשה על ידי הגבר במקומות האינטימיים, צריך ( וחייב ) להתבצע על מנת להגיע לשיא העינוג , אין לכך תנאים.

בכל צורה שבה נעים וטוב לה ולך זה בסדר .

יהיה רצון שהמקום ישכין ביניכם אהבה אחווה שלום ורעות .