שם לבת אוריה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/11/22 13:55 טו בחשון התשפג

שאלה

רוצה לדעת האם השם אוריה טוב לבת?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל יברכך ה' בהריון תקין ובבריאות שלמה. לידה קלה בזמנה ושמחה בחינוך הילדה. אמן.

בעניין בחירת השם, חשוב לדעת ששמו של האדם הוא מרכיב חשוב ומרכזי בחייו. מעבר לכך שזו אחת המילים שהוא ישמע הכי הרבה בחיים, המילה 'שֵם' בלשון הקודש פירושה: מטרה. כמו ששואלים אדם: "לשם מה אתה עושה כך וכך", זאת אומרת: לאיזו מטרה, לאיזו תכלית, כוונה. שמו של האדם משפיע על מהותו ותכונותיו. יוצא מכך שיש עניין גדול בבחירת משמעות חיובית לשם הילד.

לכן ראיתי לנכון להרחיב את היריעה במשמעות השם שציינת

אוֹריה פירושו: האור של ה´ (אור – יה). או: האור שלי זה ה´ (אורי – יה). שם זה מבטא את הביטחון בבורא עולם שמדריך אותנו בדרך, ומשגיח עלינו בכל רגע ורגע. ישעיה קורא לעם: "בֵּית יַעֲקֹב, לְכוּ וְנֵלְכָה בְּאוֹר ה´ "!.

שם מעולה עם משמעות טובה.

לסיום, האר"י הקדוש אומר שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: שער הגלגולים כג | מכילתא בא, טז)

בהצלחה רבה! כל הברכות כולן יחולו עליכם