בן זוג לא יהוד שבתהליך גיור

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 28/09/22 09:59 ג בתשרי התשפג

שאלה

היי יש לי בן זוג שהכרתי לפני כשבועיים הוא אינו יהודי הוא

חסר דת אבא שלו יהודי ואמא שלא

לא יהודייה כרגע הוא בתהליך גיור

ונחוש להתגייר הבעיה היא שאמא שלי

לא מבינה בנושא ומפחדת מהזוגיות הזו ומפחדת מעונש

ואני רוצה להמשיך בזוגיות ואני שמחה שהוא מתגייר וגם יהיה יהודי מה אני עושה כרגע? האם מבחינת היהדות זה בסדר ? אפשר להרגע?

תשובה

שלום רב ,

אני שמח שבן הזוג מעוניין להיכנס תחת כנפי השכינה.

מציאות זוגית היא ככלל צריכה להיות בצניעות וקדושה . ובמיוחד לאשה יהודייה שלא להיכנס לקשר עם גוי. ( אינני עוסק במהות האיסור הרוחני וכו אלא בכלל)

דבר נוסף ,שלאו דווקא קשור אליך, יהודייה שנבעלה לגוי אסורה להתחתן עם כהן.

כמו כן , יש לקחת בחשבון שתהליך גיור הוא לעיתים לוקח זמן , ולעיתים גם לא מסיימים אותו בהצלחה.

מכיוון שזה רק שבועיים של הכירות ועדיין לא מעורבות כאן רגשות משמעותיים שיכולים להשפיע על שיקול הדעת של בני הזוג . אני מציע שתחזרו לקשר לאחר שישלים את תהליך הגיור .

בברכת גמר חתימה טובה .