פרודה בהליך גירושין

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 15/09/22 12:07 יט באלול התשפב

שאלה

שלום,

אני פרודה בהליך גירושין, אני ובעלי ביצענו את כל התהליך ברבנות והוא הלך באמצע, אנחנו צריכים לעשות הכל שוב, אם אני רוצה לצאת עם משהוא בזמן הזה שאני עדיין לא גרושה אני יכולה?יכולות להיות לי בעיות כלשהן?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

חשוב מאוד לדעת משום שזו שאלה נפוצה.

פרודה איננה גרושה על פי ההלכה והיא עדיין אשת איש לכל דבר ועניין !

לכן אסור לך לצאת עם מישהו אחר וגם לאיש אחר אסור לצאת איתך כי את נשואה לבעלך למרות שאתם לא בקשר ברמה האישית .

ולכן אני מציע לך לסיים את הליך הגירושין עד קבלת הגט ורק לאחר מכן להחיל קשר זוגי מחדש .

לגבי בעיות בהליך אינני מגיב כי זה לא שייך , את אשת איש עד קבלת הגט .

ה' יברך אותך בכל מילי דמיטב