האם אני יכול לגרום לאלוקים למחול לי על חטא

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/09/22 21:58 ז באלול התשפב

שאלה

כבוד הרב אם בשוגג נקלעתי למסיבת טבע ושרתי שירים נגד הקב"ה איך אני יכול לגרום לאלוקים למחול לי על זה?

תשובה

שבוע טוב יקירי.

אחת המתנות הכי יפות שנתן לנו הקדוש ברוך הוא היא המתנה של התשובה.

מי כהשם אלקינו הרוצה בתשובה ומרבה לסלוח ואינו חפץ חלילה להעניש אלא ממתין לאדם שיעשה תשובה.

אינני מכיר ולא יודע מהן מסיבות טבע ובכלל אינני מכיר שירים נגד הקדוש ברוך הוא ולהיפך אנחנו שומעים אנשים רבים השרים בכל לב הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך.

יש שיר אחד של שלמה ארצי שהוא אומר השם לא ציוה אך זהו חצי פסוק באיכה ואינני חושב שהוא מתכוין לכפירה .

אך כששרים שיר זה אני אומר תריג בשבילנו השם ציוה.

אם אתה מציין עובדות אלו כחטא כנראה אתה יודע על מה אתה מדבר.

בוודאי שאתה יכול לבקש סליחה להתחרט ולקבל שלהבא לא תשוב לכסלה ולסרה.

הנביא אומר חטאך פרוק בצדקה ובפרט בימים אלו צעקה תשובה צדקה יפים ביותר

ותתחיל לשיר שירי האמונה החיים בלבבנו ואני מאמין באמונה שלימה.

ואם חשקה נפשך בטבע עשה קצת התבודדות במקום שאין בו סכנה

והיה סמוך ובטוח שתתקבל תשובתך והיית שש ושמח כל הימים בעבודת הבורא יתעלה ויתברך שמו.