האם לקחת את מה שפסק הרב ולהמשיך הלאה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 01/11/22 10:47 ז בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני וחברה שלי שנה ביחד (דתיה)הסיפור מורכב כי אני התחלתי לחזור בתשובה בקשר שלנו ומאוד התחזקתי התחלתי לשמור שבת הנחת תפלין ברכות הולך פעמיים בשבוע לשיעור תורה

רואה הרבה שיעורים ובלי שום קשר הכיפה שמאוד היה לי קשה להשים בהתחלה ובסוף גברתי על היצר הרע, ההורים לא רצו לפגוש אותי או אפילו להכיר ושהחברה נמצאת במלחמה יום יומית איתם לאחר שנה שאני איתה ובאמת אוהבים אחד את השני ההורים רצו להתייעץ עם רב שלהם ופנו לרב הלפרין והרב פסק שאנחנו צריכים לסיים את הקשר הזה וזה פשוט כואב לי ולה כי באמת אנחנו אוהבים מה עליי לעשות כי מרגיש כל כך שבור ותחושת פיספוס של שניינו ופשוט מרגיש כל כך קשה אשמח לתשובה

תודה רבה כבוד הרב????

תשובה

שלום רב.

ראשית שמח לשמוע שאתה מתחזק ביראת שמיים.

לגבי השאלה שלך:

אינני מכיר את הסיפור על כל מרכיביו והמתחים סביבו, אך אענה בהוראה כללית שממנה גם תיקח לעצמך.

בני זוג נבחרים על ידי ורצון של שני בני הזוג. ישנם מקרים שההורים שמחים וישנם מקרים שבמביעים קורת רוח. ובכל מקרה ההחלטה של הזוג להשאר יחד או לא היא אך ורק שלהם .

לכן, גם אם הורים מתייעצים עם רבם על שידוך, הדבר אינו מחייב את בני הזוג .

כמו כן, מצוות כיבוד הורים אינו בא לידי ביטוי בהלכה בבחירת בן או בת הזוג על ידם.

מאחל לך בהצלחה בהחלטות וזיווג הגון.