כיצד להתפלל מנחה-נשים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 22/08/22 09:21 כה באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרבה,

ברצוני להתחיל להתפלל מנחה, ואני לא יודעת אלו חלקים אני צריכה לקרוא, ובנוסף באלו שעות מפללים מנחה.

אשמח להכוונה. (אני אשכנזייה, אם זה רלוונטי).

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

ראשית יישר כח שאת רוצה להוסיף בעבודת ה'.

בסידורים מופיע סדר תפילת מנחה .

קורבנות , אשרי, עמידה , תחנון , עלינו לשבח

( בסידורים אשכנזיים תמצאי הרבה פעמים שמתחיל ב'אשרי' ויש הפנייה לקורבנות בעמוד אחר )

מה להתפלל מתוך זה תלוי בפניות שלך , אם יש לך זמן תתפללי הכל .

במידה ואין לך פניות :

אשרי,

עמידה,

עלינו לשבח

זמן תפילת המנחה מופיע בלוחות זמני היום , תוכלי לבדוק באינטרנט. לדוגמא באתר ישיבה.

ניתן להתחיל החל מזמן תפילת מנחה גדולה ועד השקיעה ( אם פספסת ניתן גם ב13 הדקות שלאחר השקיעה להתפלל )

יום טוב

ויהי רצון שיתקבלו תפילותינו ברצון