אמונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/11/22 22:53 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אם זה כל כך ברור ומלא הוכחות והיגיון ש - יש בורא לעולם, שהתורה ניתנה למשה מסיני ושעם ישראל זה העם הנבחר,

איך ייתכן שרב העולם מאמין בנצרות ובאיסלאם? איך ייתכן שרב העולם בוחר לבחור ברע? הרי בדרך כלל הרב הוא הצודק, כיצד מסבירים את זה?

תשובה

שלום לך,

הערה מקדימה - בכלל לא ברור שהרוב צודק, עיין בחטא המרגלים.וכן במקרים רבים לאורך כל הדורות.

לאדם ולכל בני האדם יש בחירה חופשית בין טוב לרע. אם ההבדל היה ברור אז כבר לא היתה בחירה חופשית. לאדם יש יצרים המושכים אותו לבחור ברע.

מסיבה זו העולם האלילי היה מאד ייצרי הן בעריות והן בשפיכות דמים.

הקב"ה בחר אחד שדרכו יקדם את העולם , בעם ישראל. ההתקדמות איטית מסיבה ברורה, כיון שמה שבא בקלות גם נעלם בקלות ולכן צריך העולם להתקדם באיטיות בהכרתו במוסר ובבורא עולם.

העולם שלנו היום הרבה יותר מעודן מהעולם האלילי הקדום.

אם תרצה להרחיב בכך תעיין

בספר הכוזרי בתחילת מאמר ראשון

במאמר מהלך האידאות בישראל של הרב קוק זצ"ל.

בשניהם תראה את השפעת עם ישראל שהביא את הנצרות ואת האסלם לאמונה באל אחד הקב"ה בורא העולם. אמנם זו עדין מעורבת בסיגים של עבודה זרה בנצרות ושל שפיכות דמים באיסלם אבל כולם למדו ולקחו את המסרים מעם ישראל.

בנצרות הם סוברים שהקב"ה התחרט חלילה על בחירתו בישראל והחליף אותם בנוצרים, תוך ביטול כל המצוות.

באיסלם הם משכתבים את ההסתוריה כך שממשיכו של אברהם אבינו הוא ישמעאל, וכד'.

לפיכך זו הוכחה ברורה על אמיתות התורה והיהדות ובעזרת השם בקרוב כולם יכירו לא רק בבורא עולם אלא גם בבחירתו את עם ישראל.

בברכה

דוד לוי