אתר אינטרנט בחו"ל שמכניס לי כסף בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/22 19:05 כ באב התשפב

שאלה

שלום וברכה

יש לי אתר אינטרנט שהוא רשום על שמי אני שילמתי לחברה מסוימת כדי שהיא תייצר לי אותו. היא בעצם "משייכת אותו" לבעל עסק מסוים בחו"ל לדוגמא מנעולן וכל התוכן שבאתר אינטרנט קשור למקצוע שלו וכאשר אנשים בחו"ל מחפשים "פורץ מנעולים לדוגמא" אז האתר שלו מופיע ובעקבות כך שהם עשו עסקאות ולקחו את אותו בעל מקצוע לטיפול "דרך האתר" הם משלמים לו כסף ואז אותו בעל מקצוע משלם סכום כסף מסוים לאותו חברה שאני קניתי וייצרתי דרכה את האתר ואז שנינו מתחלקים ברווחים.

עכשיו מה קורה כאשר מתבצעים עבודות/טיפולים/עסקאות בשבת?

האם אני יכול להנות מהכסף הזה?

והאם יש הבדל אם בעל המקצוע הוא גוי או יהודי?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל עסק של רווחי שבת אסורים בהנאה, לא משנה אם בעל המקצוע גוי או יהודי, אבל כיוון שהתשלום עבור כל פעולה עסקית ביום השבת היא אסורה (לא משנה מי פועל בפועל, אבל העסק רשום על שמך). כנראה אתה מקבל הודעות אלו פעולות הכניסו לך כסף בשבת, ומכסף זה אסור להנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ