תשעת הימים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 02/04/15 13:33 יג בניסן התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני סטודנט ומתפרנס במשך הקיץ כמדריך במחנה קיץ לילדים.

השנה תשעת הימים נופלים על זמן החנה ורציתי לשאול אם יש הגבלות שעליי לנהוג בהן. מבחינת כניסה לבריכה, מאכלים והכל.

יש לציין כי מחנות הקיץ הן הפרנסה שלי ובעזרתן אני מכלכל את עצמי לאורך השנה. יש דרישה להיכנס לבריכה יחד עם החניכים. האם אפשרי?

תשובה

אם מדובר על פרנסה הדבר מותר. מה שאסרו זה רחיצה של תענוג. ואף שכניסה למים נעימה כיוון שכוונת העניין להיות איתם, הדבר מותר.
אולם אתה צריך להתבונן שלא להתיר לעצמך דברים שאינם במסגרת עבודתך.