תשעה באה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/08/16 13:26 י באב התשעו

שאלה

שלום,

אשמח לשאול בקשר לתשעה באב:

1. נאמר שאחד הסיבות לתענית תשעה באב היא 'חרישת ירושלים בידי הרומאים' אשמח להסבר למה הכוונה?

2. נאמר שסיבה נוספת לתענית היא שביום זה נכבשה העיר ביתר בידי הרומאים (אירוע המסמל את כישלונו של מרד בר כוכבא) ובמקום אחר מצאתי שבתאריך זה מת בר כוכבא. מה נכון מבין השניים?

תודה רבה.

תשובה

לשואלת שלום רב.
הכוונה היא שהרומאים לא הסתפקו בהרג ושריםה אלא גם הרסו את הבתים ושיטחו את הקרקע, כדי להביא לחורבן שלם ולמנוע אפשרות שיקום מהיר.
2. שניהם. בר כוכבא היה כ-60 שנה אחרי חורבן בית המקדש. חורבן ביתר היה גם הוא בתשעה באב.
בברכה
אפי קיציס