תשלום לשדכנית

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 14/12/05 14:09 יג בכסלו התשסו

שאלה

שלום,

הייתי במסיבה עם חברות שלי ואחת החברות הכירה לי את ידי שלה, אחרי כמה ימים הוא ביקש את המס' טלפון שלי והיא נתנה (כמובן שברשותי) כיום אחרי 4 חודשים אנחנו עומדים להתחתן אי"ה (בעו מס' חודשים) האם אנחנו אמורים לשלם לה כסף, אם כן, אז כמה נהוג לתת? או לקנות לה מתנה

ראוי לציין שהחברה הזו לא עובדת בשידוכים היא רק הייתה המתווכת

תודה.

תשובה

מזל טוב! שתזכו להקים בית נאמן בישראל!

אין הלכה מפורשת המחייבת לשלם לאדם ששידך או הכיר בין בני הזוג (אלא אם כן מדובר בשדכן מקצועי, כמובן), אולם המנהג הרווח בישראל הוא להעניק מתנה או תשלום כאות הוקרת תודה, ויש להקפיד על כך.

אין סכום או גודל קבוע למתנה זו, והעיקר הוא לבטא את הכרת הטוב למי שזיכה אתכם למצוא את החצי השני של נשמתכם, ולהניח את היסודות לבניין ביתכם המשותף. כידוע שהכרת הטוב מהווה את אחת התכונות המוסריות הבסיסיות והחשובות ביותר, ויש לבטא אותה בהתאם לגודל הטובה שהוענקה לכם.

שפע ברכות,