תשלום לעובד

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 17/04/05 23:17 ח בניסן התשסה

שאלה

שלום רב!!!

במסגרת הניקיונות לפסח, עבדתי בבתי משפחות תמורת תשלום. באחד הבתים שעבדתי, טענה בעלת הבית (לאחר 8 שעות עבודה) כי לא עבדתי כראוי ושילמה לי רק מחצית מהסכום. האם מותר לה לעשות דבר כזה בטענה כי לא עמדתי בדרישותיה?

תודה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

אם קבעתם דבר מסוים ולא עמדת בו הרי שהיא יכולה לומר שלא עשית את עבודתך כראוי ולכן מגיע לך פחות. אם היו לה צפיות מסוימות בנקיון והיא לא הבהירה לך קדם ועשית נקיון שהוא סביר לפי הנהוג הרי שהיא לא היתה רשאית לעשות כן

בברכה
מאיר נהוראי