תרומה מסכנה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 25/05/06 00:37 כז באייר התשסו

שאלה

אם משפחה תרמה מרגרינה משומשת לגמ"ח,וזה לא שייך בכלל להעביר את המרגרינה הזאת למשפחה נזקקת? מה ניתן לעשות? [האם אפשר להמיר אותה בכסף? או שזה חל על המרגרינה הזאת דווקא ואז יש בעיה].

שאלה נוספת, אם נתנו סוכר והוא התפורר קצת בשקית שהוא היה בה מה לעשות, האם יש חובה להחליפו בחדש? תודה רבה, שנזכה לבנין ירושלים השלמה.

תשובה

מי שתורם לגמ"ח סומך על שיקול הדעת של מנהל הגמ"ח, ולכן אם בעיניך זה מבוזה להעביר אוכל במצב כזה אז הוא יכול לזרוק אותו. וכן בנוגע לחבילת סוכר אין אחריות של הגמ"ח עליה ומי שנותן יודע שהיא עלולה להיקרע!