תרבות תורנית מותר?

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 18/07/04 17:39 כט בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב,

ידועה לי הבעיה בגיוס לכלל צה"ל, אך האם ישנה בעיה הלכתית להתגייס למחלקה לתרבות תורנית שהיא מסגרת דתית שעונה על הצרכים שלי בתור דתיה? אני חושבת שבת המתגייסת למסגרת כזו והולכת עם חצאית עושה קידוש ה' גדול בכך שמראה לאחרים שגם דתיים מתגייסים לצבא האם זו לא מטרה חשובה מספיק?

אשמח לתשובה,

נעה

תשובה

שלום וברכה

בלא להתייחס כלל לשאלה ההלכתית אם מותר לבנות לשרת בצבא, יש לזכור שבעיית שירות הבנות בצבא היא בעיה כללית. אם השירות הצבאי לבנות הוא ברובו רע, יתכן שיש מקום לשלול את כלל השירות הצבאי לבנות, בלא הבחנה בין מסגרת למסגרת.
אילו אפשר היה לשלוח את כלל הבנות למסגרות כמו המחלקה לתרבות תורנית, יתכן שהיה מקום לשקול שירות כזה. אך הדבר אינו אפשרי, ואם כן אין שירות כזה פותר את הבעיה העקרונית.

ישנן דרכים נוספות ליצור קידוש ה'. גם הליכה לשירות לאומי ותרומה חברתית בדרך זו חשובה מאד ויש בה קידוש ה'.