תפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 18/01/06 11:33 יח בטבת התשסו

שאלה

לרבנים, שלום

אני אמא לילדים צעירים ורציתי לדעת אם ילד שלי מתחיל לבכות כשאני באמצע תפילת שמונה עשרה, מה עלי לעשות? האם להפסיק? האם מותר לי לדבר? לזוז? ובמידה וכן -אחר כך איך עלי להמשיך? פשוט להצמיד רגליים בחזרה ולהמשיך מאותה ברכה? או להתחיל מהתחלה?

האם יש הבדל בין מקרים שונים? -לדוגמא, אם הבכי מפריע לציבור המתפללים לעומת אם אני מתפללת לבד ואף אחד לא בסביבה? ולדוגמא - אם הבכי של הילד כתוצאה מפגיעה או "סתם בכי " של תינוק?

בברכת תפילה וגאולה שלימה.

אמא לצעירים.

תשובה

לשואלת היקרה שלום.
ראשית ישר כח לך, שלמרות כל טרדות היום והטיפול בילדיך עדיין יש לך כח וחשק להתפלל.
שאלתך היא שאלה אקטואלית מאוד וננסה כאן למצות אותה במלואה בעז''ה.
באופן כללי אסור לאדם להפסיק לשום דבר בתפילתו- לא לדבר, לא ללכת ולא לרמוז, שהרי הוא עומד לפני מלך.
אמנם ישנם דרגות בהפסק- רמיזה נחשבת כהפסק הקל ביותר, אח''כ הליכה ממקומו ובסוף דיבור, שהוא ממש הפסק.
לכן אם הילד שלך מתחיל לעשות רעש- תחילה תרמזי לו להפסיק או לצאת החוצה, אם זה לא פותר את הבעיה אז את יכולה לקחת את הילד החוצה ללא דיבור ולהמשיך להתפלל בחוץ. כל זה נכון אם את בבית הכנסת, אבל בבית- אם הבכי נובע מפינוק ואין הוא מפריע לך להתרכז- המשיכי בתפילתך, אך אם חלילה קרה לילד משהו וצריך להרימו ולהרגיעו- סיימי את הברכה בה את נמצאת ואז רמזי לו להפסיק או להרגע ואם זה לא עוזר- גשי אליו אם צריך.
אם כתוצאה מכל ההפסקה נוצר מצב שהפסקת שיעור זמן כזה שהיה לוקח לך להתפלל את כל שמונה עשרה מתחילה ועד סוף [כל אחד לפי משך הזמן שהוא מתפלל, ואין זה משנה באיזה שלב בתפילה הפסקת, אפילו אם זה לקראת סוף התפילה- מ''מ משערים את שיעור הזמן שאת מתפללת מתחילה ועד סוף] אזי עליך לחזור לתחילת התפילה מחדש, אך אם המשכת בתפילתך לאחר הפסקה קצרה יותר משיעור הזמן שיכולת לסיים את כל התפילה מתחילה ועד סוף- חזרי לברכה בה הפסקת.

יהי רצון שישמע הקב''ה את תפילתו לטובה.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il